Loading... Please wait...

Onze wijnhuizen

FRANKRIJK - CÔTEAU de l' ARDÈCHE

DOMAINE LES VIGNEAUX - Valvignères

Natuurwijn om van te houden…

Hélène en Christophe Compte produceren sinds 2001, volgens de biodynamische principes, pure wijn.

Het domein is gelegen tussen Montélimar en Aubenas. De wijngaarden liggen op diverse hoogtes en de bodems bestaan uit een mengsel van klei en kalk. Er wordt gewerkt met lage rendementen en een rijpe oogst, die natuurlijk manueel geschiedt. De druiven worden zeer streng selecteerd en ondergaan een traditionele elevage, op oude eiken vaten, gedurende 12 maanden. Het druivensap gist met de natuurlijke gistcellen aanwezig op de druif en in de kelder van het wijndomein. Er wordt niet gefilterd en niet geklaard, bij de vinificatie wordt zelfs geen zwavel gebruikt. De 'echte' terroir komt dan ook veel beter tot zijn recht bij deze wijnen.

Natuurlijk zoals natuurlijk bedoeld is, niet super- ingewikkeld, maar eerlijk, sappig, lekker op de druif, verfijnd en smaakvol. Eén van de beste prijskwaliteiten die er in de wereld van de wijn te vinden zijn…

 

FRANKRIJK - CÔTES du RHÔNE

MAS DE LIBIAN - Saint-Marcel

Mas de Libian is gelegen in het zuiden van de Côtes-du-Rhône.

Het domein behoort tot de familie Thibon sinds 1670. Deze 25 ha werd doorgegeven van generatie op generatie. Hier wordt al 80 jaar biologisch gewerkt en sinds jaren gecertificeerd door DEMETER. De grond leed noch het effect van pesticiden, noch die van herbiciden en men gaat zelfs een stapje verder…sulfiet wordt tot het absolute minimum beperkt en de vinificatie gebeurt zonder toevoeging van gisten.

Hélène en Catherine Thibon bewerken samen de zuivere bodem van rode klei en kiezels. Het terroir met zijn fameuze "galets rouge" is kenmerkend voor de regio. Net zoals in Châteauneuf-du-Pape nemen de keien de warmte op overdag om ze 's nachts opnieuw af te geven. Op de Zuidelijke hellingen zijn de wijngaarden als terrassen opgebouwd. Het is er 's Zomers bloedheet, de druiven worden er zeer rijp. Dit dwingt Hélène tot lage rendementen om de alcohol mooi te integreren.

De wijn (grenache, Mourvèdre, Syrah, Counoise, Vaccarese...) rijpt slechts voor een deel op oude houten foeders, voor de rest op traditionele cuves uit beton. Dit laat het pure wijnkarakter meer tot expressie komen.

Het resultaat...intense wijn, vol en kruidig met duidelijke tannines, evenwicht en charme...power in het glas!

 

FRANKRIJK - Vallée du RHÔNE Sud (Méridional)

DOMAINE DES CARABINIERS

Ongekunstelde wijnen met een ziel, de term natuurwijn waardig

Het domein ligt ten midden van de crus, op de rechter oever van de zuidelijke Rhône (Méridional de Rhône), met percelen in Lirac, Tavel en Côtes du Rhône. De naam Méridional is afgeleid van het feit dat het mediterrane klimaat hier meer en meer uitgesproken is. De wijngaarden worden vlakker en de bodemsamenstelling is bepaald door de afzetting van de Rhône. Onder de Provençaalse zon ligt hier een ondergrond vol leven, bedekt met zand en ronde keien. De grote kiezels zorgen ervoor dat de zonnewarmte opgeslagen wordt en 's nachts terug afgegeven.

Magali Leperchois werkt op biodynamische wijze sinds 1997. Er wordt gewerkt met zeer lage rendementen. De oogst vindt ’s nachts plaats om oxidatie te vermijden. De vergisting gebeurt volgens een natuurlijke fermentatie met enkel een minimale sulfiet toevoeging, net voor de botteling.

De wijnen zijn zéér zuiver, intens fruitig en hebben een authentiek karakter met opvallend kleine verschillen tussen de diverse wijnjaren.

Hier is de wijn wat natuurwijn hoort te zijn…puur vergist druivensap.

 

FRANKRIJK - LANGUEDOC

DOMAINE COSTEPLANE

Prachtige natuurwijnen voor een eerlijke prijs...

Het familiaal domein Costeplane, onder leiding van het sympathieke koppel Vincent Coste en zijn vrouw Françoise, ligt in het zuiden van Frankrijk op zo’ n 30 km ten westen van Nimes.

De wijngaard nestelt zich tussen de Middellandse zee en het gebergte van de Cevenole, te midden van begroeide heuvels waar dennenbomen, eikenbomen en aromatische planten zoals tijm en rosemarijn, kriskras door elkaar groeien. Een bijzondere omgeving op de rand van de Languedoc, Cévennes en de Ardèche. Al van bij de start werd hier, op 30 ha ruw landschap, gekozen voor respectvol werken met de natuur.

Het domein werkt onder biologisch certificaat sinds 1989. Sinds 2013 zijn ze overgestapt naar de biodynamische wijnbouw.

Hier worden typische elegante- en authentieke wijnen gemaakt met een zéér betaalbaar prijskaartje.

 

FRANKRIJK - LANGUEDOC

DOMAINE DES PRÉS LASSES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FRANKRIJK - CLAIRETTE DE DIE

CAVE MONGE GRANON

 

FRANKRIJK - MONTGUEUX CÔTE DES BAR

VINCENT COUCHÉ

 

 

 

ITALIE - TOSCANE

TENUTE LOACKER

Authentieke topwijnen...

De familie Loacker uit Bozen zijn in 1979 in Italië begonnen als eerste biodynamische wijnbouwer. Eén van de belangrijkste doelstellingen van het domein is om authentieke en pure topwijnen voort te brengen. In 1995 hebben ze het Corte Pavone in Montalcino overgenomen.

Deze fantastische ligging en terroir, één van de hoger gelegen en beter geventileerde wijngaarden in Toscane en Alto Adige, is uitermate geschikt voor de biodynamische druivencultuur. De know-how van de familie Loacker in combinatie met een zorgvuldige selectie van hun percelen, zorgen voor een wijngamma op topniveau.

 

ITALIE - SICILIE

FEUDO DI SANTA TRESA

Een domein met een voortreffelijk wijngamma...

Stefano Gerilli en zijn zus Marina namen de wijngaard in Vittoria over in 2002. Hier wordt al meer dan 20 jaar op biologische manier gewerkt en de druiven worden manueel geoogst.

Het domein biedt een voortreffelijk wijngamma en dat is ook de internationale wijnpers niet ontgaan. Samen met wijnmaker Stefano Chioccioli hebben ze meegewerkt aan de opmars van Siciliaanse kwaliteitswijnen.

Santa Tresa heeft een 'Carbon Neutral' certicicaat (100% gerecycleerd glas, karton, kurk en vegetale inkt) en alle wijnen zijn vegan friendly.

Een absolute crowdpleaser !

 

ITALIE - VENETO

DURANTE LE SPINEE

 

 

 

SPANJE - CASTILIË LA MANCHA

DOMINIO DE PUNCTUM

Een familielandgoed die de wijngaard beschouwt als een groot samenwerkend ecosysteem…

Het landgoed Finca Fabian, gelegen in Las Pedroñeras (Castilla la Mancha), de belangrijkste Spaanse wijnregio, is eigendom van de familie Fernández-Cifuentes en omvat meer dan 200 hectare aan wijngaarden.

In deze oude familie wijngaard werd in 2005 door een nieuwe generatie van de familie Dominio de Punctum, de organische Estate & Winery opgericht.

Jezús Fernández en Ruth Fernández (oenoloog) leveren een uniek wijngamma door middel van een duurzame biologische landbouw met het oog op een wijn die niet alleen staat voor schoonheid van haar aroma of delicatesse in de mond, maar voor natuurlijke en authentieke wijnen, vrij van alle chemische stoffen.

De hoogte van 750 meter boven het zeeniveau en de zandige leembodem rijk aan kalksteen zorgen voor wijnen met een unieke persoonlijkheid.

Dankzij de vele zonuren proef je in de wijn veel tropisch fruit. Om de frisheid te behouden worden de druiven ’s nachts geoogst. Hierdoor krijgen de wijnen een verfrissende zuurtegraad.

Dominio de Punctum onderscheidt zich door zijn exclusieve landgoedproductie en de uitzonderlijkheid van zijn wijnen gemaakt volgens een eeuwenoude Spaanse traditie met de moderne middelen van een duurzame landbouw en natuurlijke wijnbereiding.

Frisse en fruitige- pure wijnen met een mooie P/Q verhouding.

 

SPANJE - RUEDA

EL LAGAR DE MOHA

 

 

SPANJE - ALTO PENEDÈS

PARÉS BALTÀ

Biologische wijngaarden op 700m hoogte, midden in een ongerept natuurpark...

Het familiaal domein Parés Baltà dateert uit de 18de eeuw. De wijngaarden die het domein omringen liggen boven Vilafranca en Medio Penedès (de grootste en belangrijkste DO van Cataloniê) op 500m hoogte en werden aangeplant in 1790. Twee eeuwen later werden er extra percelen aangekocht in Penedès superior tussen 500 en 800m hoogte, midden in een ongerept natuurpark. Alle wijngaarden zijn biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

Tegenwoordig wordt het domein beheerd door de achterkleinkinderen Joan en Josep Cusiné en in de kelder zijn twee vrouwelijke wijnmakers aan het roer, Elena Jiménez en Marta Casas.

De verschillende bodemsoorten, microklimaten, exposities en hoogtes zorgen voor extra complexiteit en interessante blend opties.

Topwijnen met mooie florale toetsen en zuiver primair fruit, intens en elegant, klasse !

 

SPANJE - ALICANTE

BODEGAS PINOSO

 

PORTUGAL - 

 

 

AUSTRALIE - McLAREN VALE

PAXTON WINES

Natural and certified organic wines. WINES WITH LIFE...

Dit familiaal domein werd opgericht in 1979 door David PAXTON. De wijngaarden liggen in McLaren Vale, de historische en veruit de grootste wijnregio van de Fleurie zone in Zuid Australië, nabij de stad Adelaide.

De toplagen van de grond zijn er zéér dun, wat resulteert in lage rendementen en intense smaken. Sommige percelen hebben nog zeer oude wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Wijnmaker Richard Freebaim werkt met minimale interventies, zowel in de wijngaard als in de vinificatie kelder. Paxton behoort tot de biologische top domeinen van Australië. Het is tevens model voor zijn water hergebruik.

De met zonovergoten wijngaarden leveren de NOW SHIRAZ, zonder toevoegingen, zonder sulfieten, gluten free en vegan friendly.

Een donkere Syrah met body en klasse !

 

ARGENTINIE - MENDOZA

CHAKANA NUNA VINEYARD

 

 

 Recent Updates

Newsletter


Connect with us Facebook Instagram