Loading... Please wait...

Onze wijnhuizen

FRANKRIJK - CÔTEAU de l' ARDÈCHE

DOMAINE LES VIGNEAUX - Valvignères

Natuurwijn om van te houden…

Hélène en Christophe Compte produceren sinds 2001, volgens de biodynamische principes, pure wijn.

Het domein is gelegen tussen Montélimar en Aubenas. De wijngaarden liggen op diverse hoogtes en de bodems bestaan uit een mengsel van klei en kalk. Er wordt gewerkt met lage rendementen en een rijpe oogst, die natuurlijk manueel geschiedt. De druiven worden zeer streng selecteerd en ondergaan een traditionele elevage, op oude eiken vaten, gedurende 12 maanden. Het druivensap gist met de natuurlijke gistcellen aanwezig op de druif en in de kelder van het wijndomein. Er wordt niet gefilterd en niet geklaard, bij de vinificatie wordt zelfs geen zwavel gebruikt. De 'echte' terroir komt dan ook veel beter tot zijn recht bij deze wijnen.

Natuurlijk zoals natuurlijk bedoeld is, niet super- ingewikkeld, maar eerlijk, sappig, lekker op de druif, verfijnd en smaakvol. Eén van de beste prijskwaliteiten die er in de wereld van de wijn te vinden zijn…

 

FRANKRIJK - CÔTES du RHÔNE

MAS DE LIBIAN - Saint-Marcel

Mas de Libian is gelegen in het zuiden van de Côtes-du-Rhône.

Het domein behoort tot de familie Thibon sinds 1670. Deze 25 ha werd doorgegeven van generatie op generatie. Hier wordt al 80 jaar biologisch gewerkt en sinds jaren gecertificeerd door DEMETER. De grond leed noch het effect van pesticiden, noch die van herbiciden en men gaat zelfs een stapje verder…sulfiet wordt tot het absolute minimum beperkt en de vinificatie gebeurt zonder toevoeging van gisten.

Hélène en Catherine Thibon bewerken samen de zuivere bodem van rode klei en kiezels. Het terroir met zijn fameuze "galets rouge" is kenmerkend voor de regio. Net zoals in Châteauneuf-du-Pape nemen de keien de warmte op overdag om ze 's nachts opnieuw af te geven. Op de Zuidelijke hellingen zijn de wijngaarden als terrassen opgebouwd. Het is er 's Zomers bloedheet, de druiven worden er zeer rijp. Dit dwingt Hélène tot lage rendementen om de alcohol mooi te integreren.

De wijn (grenache, Mourvèdre, Syrah, Counoise, Vaccarese...) rijpt slechts voor een deel op oude houten foeders, voor de rest op traditionele cuves uit beton. Dit laat het pure wijnkarakter meer tot expressie komen.

Het resultaat...intense wijn, vol en kruidig met duidelijke tannines, evenwicht en charme...power in het glas!

 

FRANKRIJK - CÔTES du RHÔNE

DOMAINE DES CARABINIERS

 

 

 

FRANKRIJK - LANGUEDOC

DOMAINE COSTEPLANE

Costeplane is gelegen in  

 

 

 

FRANKRIJK - BORDEAUX

CHÂTEAU CHAVRIGNAC

 

 

ITALIE - TOSCANE

TENUTE LOACKER

 

 

SPANJE - CASTILIË - LA MANCHA

DOMINIO DE PUNCTUM

 

 

 

 

 

 

 Recent Updates

Newsletter