Loading... Please wait...

EEN SOMMELIER PROEFT GEEN DRUIVEN

Posted by

DE MOLECULEN IN WIJN HEBBEN GEEN SMAAK 

Gordon Sheperd, neuroloog en onderzoeker aan de universiteit van Yale, stelt in zijn boek “Neuroenology “How the Brain Createst he tast of Wine” dat de moleculen in wijn geen smaak hebben. Volgens Sheperd heeft wat je proeft niets te maken met de druiven, wel met de hersenen van de sommelier. Smaak komt er pas wanneer onze grijze massa gestimuleerd wordt.

Dit zou ook kunnen verklaren waarom de trend om enkel witte wijn te drinken bij bepaalde gerechten en dan weer rood bij andere, de laatste jaren meer en meer doorbroken wordt.

Dat echte terroirwijnen soms wat kunnen verschillen van smaak weet ondertussen iedereen, dit heeft juist een grote meerwaarde voor natuurwijn, het ene jaar is ook beter dan het andere.

Er zijn uiteraard wijnen met meer of minder body, afhankelijk van het type druif, maar verder kan je dus volgens Sheperd perfect zelf bepalen welke wijn je wil drinken.

Natuurwijn heeft dus niks te maken met de sommelierswereld en het gedoe eromheen.

DE WIJNEN IN HET RESTAURANT

Restaurants met zowel vegetarische- of vegan gerechten schenken biologische wijnen. Ook al zijn deze bio-wijnen vegan gekeurd, het zijn meestal NIET de vegan- natuurwijnen die je op deze site zal terugvinden.

Biologische wijnen worden in veel gevallen machinaal geplukt, hierdoor zijn ze niet vegan, kleine salamanders en insecten hebben geen kans om te ontkomen. 100% veganwijnen, hebben het biologisch keurmerk en worden met de hand geplukt, ze ondergaan een veel strengere controle.

Eénmaal je de echte vegan-natuurwijnen hebt leren waarderen, kan je niet meer terug en je zal je er blijven van houden.

NATUURWIJN HEEFT NIKS TE MAKEN MET DE SOMMELIERSWERELD EN HET GEDOE EROMHEEN

Voor dit zuiver natuurproduct, puur vergisting van gezonde- verse druiven, heb je niet noodzakelijk een sommelier nodig om volop te genieten.

De raad van een sommelier is uiteraard een meerwaarde om de passende wijn bij een vegan-gerecht te bepalen, echter moet de sommelier er dan ook een 100% vegan-lifestyle op nahouden. Wanneer je vegan eet heb je andere smaakpapillen dan een carnivoor.

Vegan-sommeliers zijn, jammer genoeg, niet te vinden.Recent Updates

Newsletter


Connect with us Facebook Instagram